^Fel

Rendezvényváros

 

Egy ezredév öröksége

Az Árpád-kori településnév, a honfoglalásig visszanyúló védelmi szerep szinte kötelezik a várost, hogy értékeit megmutassa. Így aztán Kapuvár évezredes örökségét nem csak történelemkönyvekből, internetes leírásokból, hanem a mindennapokból is meg lehet ismerni. Ehhez nem kell más, csak elmerülni a város nyújtotta szolgáltatások kínálatában. Engedje, hogy a hagyományok, a népzene és a néptánc a messzi századokba repítse Önt és barátait. Győződjön meg róla, hogy a gazdag helyi néptánc mozgalom mennyire színes és milyen erővel képes magához vonzani résztvevőt és szemlélőt egyaránt. A népviseletek, a táncmozgások az itt élők napi kultúráját jelenti, és a helyiek hozzáállásával adódik tovább nemzedékről nemzedékre. Keresse fel a település szakrális emlékeit, látogasson el a város nagyrendezvényeire, tekintse meg Pátzay Pál, a város szülöttének kiállítását! 

A lovas múlt ápolása sem csak díszlet az itt élők mindennapjaiban. Kapuváron ugyanis nem csak az érkező vendéget, de a lovat is kellő tisztelet övezi. A település a magyar lovas hagyományok egyik megbecsült központja. Szálljon nyeregbe és hódítsa meg a természetet lóháton, a magasban ülve pásztázza a Hanság vagy a Rábaköz csodálatos világát! Mindehhez kérje a helyi lovas bandérium és a Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület segítő közreműködését. Ha már nyeregbe pattant, ne szálljon le, hanem eredjen a honfoglalók és Hany Istók nyomába. Lássa, ízlelje, érezze, hallja és élje át a ló és lovas évezredes harmóniáját kapuvári módon! 

 

 

Partnerek

Kapuvár Burgenland Frauenkirchen Tadten Wallern Nationalpark - Neusiedler See - Seewinkel Fertő-Hanság Nemzeti Park Neusiedler Bahn GYSEV Raaderbanh